BejelentésSzent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthona 2421, Nagyvenyim Táncsics u. 6.
Üdvözöljük honlapunkon

MENÜ
Szerintünk ezért érdemes /2021 imázsvideó/

 

 

Tisztelt érdeklődő diákok, pályaváltó felnőttek!


Intézményünk 2019 óta a Dunaújvárosi SzC Lórántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium gyakorlati, illetve az új rendszerben már Duális képzőhelye, partnere.


Együttműködésünk nyomán eddig három évfolyam, szociális ápoló és gondozó képzés végzett diákjait tudtuk útjára bocsátani a nagybetűs életbe. Rendszeresen veszünk részt az évenként megtartott szakképzési napokon, tervezzük nyílt napok tartását is Intézményünk megismerésére.


Szeretettel és tisztelettel várunk minden, a szociális segítésre elhivatottságot érző diákot és felnőttet, mert nagy szükség van rátok! A segítő szakma, a jó szakemberek nagyon hiányoznak a területen. Az itt megszerzett tudással, képzettséggel biztos állásod lehet a világban bárhol. Úgy külföldön, mint persze elsősorban itthon.


Jelentkezni és érdeklődni az Iskola által meghirdetett - nappali rendszerű és felnőttoktatásban esti – képzéseire, az ott megadott módon és feltételek szerint van lehetőség.


A duális képzés előnyei

  • Rövid, szakmaorientált képzési idő. Nappali tagozaton 3 év, felnőttképzésben,esti tagozaton 1,5 év.
  • Második évfolyam végétől, (április) sikeres ágazati alapvizsga letétele esetén szakképzési munkaszerződés a duális képzővel a képzési idő végéig
  • Szerződés munkaviszonynak számít, havi minimum összeg jelenleg bruttó 100.000 Ft

 


„A szociális ágazat választása során nem csak egy új megpróbáltatásra teszel szert, de egy csomó új kalandban is lesz részed. A képzés alatt teljesen más világtudat nyílik meg számodra mellyel fejleszteni tudod a másokkal szembeni felelősségtudatodat is.


Az idők során rengeteg izgalmas és érdekes történeteket hallgathatsz meg idős társainktól és egy csomó dolgot tanulhatsz is tőlük hisz ők azok, akikről ténylegesen el lehet mondani, hogy éltek. Talán néha jobban is a kelleténél.


Másrészt viszont lehetsz olyan is, aki pont, hogy megtanít egy kis embert az első jó útra lépni és fejleszteni egy új generációt, de talán még ők is tudnak számodra meglepő dolgokat tanítani. Nem mellesleg rengeteg odaadást és szeretetet kapsz tőlük nap mint nap, amik azért eléggé fel tudják vidítani az ember kedvét.


Vagy, ha te inkább a nehézségekkel élő személyeknek szeretnéd meg könnyebbíteni az életüket és a napjaikat akkor is itt van a helyed. Talán tőlük hallhatod az élet legkeményebb epizódjait és átérezheted abban a percben, hogy milyen nehéz lehetett mindazokat a történeteket átélni.


Ha benned tombol a segítőkészség akkor bárhogy is döntesz, biztosan jól fogod magad érezni.”


Horváth Kriszti (16) gondolatai, aki egy 29 éve ebben a szférában szolgáló édesanya büszkesége és a gyerekkora nagy részében szabadidejét gyakran töltötte a Nagyvenyimi Szeretetotthonban szabadon kószálva szobáról szobára.

 

 

„Talán a jó isten teremtett vérbeli eüsnek, mert az egész életem erről szól. De 12 év után, kényszer pálya lett a szociális szféra. Sokáig kerestem a motivációt... Nem volt egyszerű. Az aktív gyógyítás után... Ápolás.. Pelenka... Etetés... Mosdatás... Monoton tevékenység a pörgős kórházi lét után. Aztán volt egy pillanat, beütött a motiváció, ami teljesedik...


Néztem az öregeket... és megfordítottam a nézetet.


Ezek az emberek a múltam, a történelmem. Átéltek háborút, nyomort, halált. Átélték az ország, az élet újra építését. Felépítették, hogy nekem jövőm legyen. Megteremtették, hogy felnőhettem, tanulhattam. Családom, gyermekem lehetett. A saját gyerekemnek is ezt a nézetet tanítom naponta. Mint a hagyományainkat, történelmünket ápoljuk, úgy őket is így kell ápolnunk. Ők a mi élő történelmünk, a múlt, akik adták nekünk a jövő lehetőségét. És most miután az egész életük ezzel telt, most a mi segítségünkre szorulnak. Mikor kicsik voltunk, ők etettek, pelenkáztak, mosdattak. Most rajtunk a sor. Nem kötelességből. Hálából. És mert képes vagyok rá. Ez az én motivációm.”


Ragács Tamás ápoló

Lóri Facebook Cool

Szeretetotthon Facebook Laughing


 Képgaléria