BejelentésSzent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthona 2421, Nagyvenyim Táncsics u. 6.
Üdvözöljük honlapunkon

MENÜ


Keresés a honlapon

 

 

Tisztelt Érdeklődő!

Intézményünket a Ferences Szegénygondozó Nővérek Kongregációja alapította és működteti. Az alapító szerzetesrend szándéka, hogy a keresztény értékrendet megtartva biztosítsa az idősek gondozását ápolását.

 

 

 

A szerzetesnővérekről bővebb információt itt talál: http://www.szegenygondozo.ofm.hu/

 

 

Az épület ötszintes, amelyből négy szintet lift is összeköt. Az épülethez terebélyes parkosított udvar tartozik, valamint a Nagyvenyimi Egyházközség tulajdonát képező 2 ha-os arborétumba is szabadon átjárhatnak gondozottjaink.

 

 

Ellátást 46 lakó részére tudunk biztosítani, 23db kétágyas lakóegységben. Szobáink három kivételével önálló kis vizesblokkal ellátottak, folyamatosan szorulnak és kerülnek felújításra. A fürdő nélküli szobák tágasabbak, mosdó található bennük, a folyosón pedig egy közös, akadálymentes, tusolóval, káddal és
WC-vel ellátott fürdő áll rendelkezésre.

 

 

Az épületben központi antennarendszeren keresztül tudjuk biztosítani a kötetlen tévézést a szobákban illetve a közösségi helységekben. Ezen keresztül a földközeli digitális vételi lehetőség biztosított.

 

 

Egyházi fenntartású intézmény lévén fenntartunk egy kis kápolnát, ahol szerdánként katolikus szentmisét tartanak, ezen felül, aki tud a szomszédos templomba is átmehet vasárnap. A hitélet gyakorlása bármely keresztényfelekezet számára igény szerint biztosított, de nem kötelező.

 

 

24 fős éttermünkben két turnusban megoldható az étkeztetés, az ebédet rendeljük, a reggelit és vacsorát helyben készítjük tálalókonyhánkon. Az ételek minőségét, és a szükséges diéták elkészítését dietetikus felügyeli.

 

 

Az gondozás-ápolást 12 ápoló végzi napi 24 órában, emellett 2-3 fő foglalkoztató és mentálhigiénikus nővér gondoskodik a lakók mentális gondozásáról. Új, 2018-ban átadott foglalkoztatónk, közösségi terünk már sokkal több lehetőséget biztosít erre, mint korábban.

 

Hetente kétszer van az Otthonban háziorvosi rendelés. Akinek panasza van, a Doktor Úr felkeresi a szobájában. Szakrendelésekre, kórházba eljutást 30km-es körzeten belül lehetőleg az Intézmény autójával megoldjuk. Akit nem tudunk így szállítani, annak vagyunk csak kénytelenek betegszállító cég segítségét igényelni. Ebben az esetben nem, de amikor magunk visszük, folyamatos felügyeletet biztosítunk a lakónak és bekísérjük, segítjük a személyzettel való kommunikációt, együttműködést. Laborvizsgálathoz a mintavételt, EKG vizsgálatot helyben tudjuk biztosítani.

 

 

Az ellátások térítési díja:

· Intézményünkben egyszeri térítési díjat ún. beugrót nem kell fizetni.
Amennyiben valaki támogatni szeretné az otthon felújítási szándékát, fejlesztési terveit a CIB bankon keresztül a következő számlaszámunkra céltámogatásként teheti: 10700134-67921827-51200002 Köszönjük.

· Az Intézményi térítési díj jelenleg 5.200 Ft/nap.

· A térítési díj magába foglalja gyakorlatilag a teljes ellátást. Étkeztetés, mosoda, pelenka/ betét, tisztálkodás, foglalkoztatás, orvosi ellátások és az ahhoz való eljutás szakrendelések esetén.

· 1/2000(I.7.) SZCSM rendelet 52.§-a értelmében egyedi gyógyszerköltséget számítunk, melynek összege a lakók rendszeres gyógyszerfogyasztásának függvénye. Az alapján, hogy a lakó által szedett gyógyszerek között van-e olyan, amely nem szerepel a hivatkozott rendeletben lévő listán. Ami a gyógyszerlistán szerepel, azt az intézmény kötelessége biztosítani. Amelyek nem, azoknak beszerzéséről is gondoskodunk, de a lakónak téríteni kell.

· Inkontinencia és egyes testtávoli gyógyászati eszközökért Intézményünkben nem kell külön térítési díjat fizetni

· Az otthon alapszolgáltatásába nem tartozik bele a fodrász a kozmetikus és a pedikűr. Ennek díját alkalmanként az ellátottaknak kell megfizetni. A szolgáltatók házhoz jönnek, nem kell utazni, kis egyszerű fodrászsarkunkban biztosítunk erre teret.

Bár lakóink egyre kisebb hányada tudja igénybe venni, de igyekezünk évente 1-2 kis kirándulást szervezni, jó kapcsolatunk van a helyi óvodával, a gyerekek rendszeresen vendégeskednek nálunk, a jelesebb ünnepeket mindig megtartjuk. Havonta ünnepeljük születésnaposainkat, a községi rendezvényeken próbálunk lehetőséget biztosítani a részvételre. Célunk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a kapcsolattartásra, gondozottainkat mobil és vezetékes telefonon is bármikor elérhetik, odavisszük a készülékeket a lakóhoz. Lehetőség van továbbá igény szerint az internetes kapcsolatokhoz, közösségi oldalak használatához szokott lakók részére tovább élvezni ezt a fajta kényelmet. A házban WIFI hálózat biztosítja az elérhetőséget. WIFI kódot kifüggesztve talál, vagy segítséget a személyzettől kérhet. Honlapunkon fényképes beszámolókkal megjelenítjük nagyobb eseményeinket.

 

Honlapunk címe: www.szentferencotthon.5mp.eu


Facebook-on Szent Ferenc Szeretetotthon néven megtalálhatók vagyunk.

 

Az ebédlő, a foglalkoztató és a folyosók saját készítésű dekorációja, mindig az alkalomnak megfelelően, a kert, a virágok szépsége is gondozottaink és a foglalkoztatók keze munkáját dicsérik.

 

Látogatás: a ház napirendje szerint, 8 és 18 óra közötti időszak, ettől eltérő időpont előzetes bejelentés szerint. Rokonaikat bármikor el tudják vinni pár órástól több napos kimenőre is, csak kérjük előtte lehetőleg 1-2 nappal jelezni.

 

Amennyiben arra igény van, családi ünnepeiknek is tudunk teret biztosítani, ha többen jönnének egy-egy gondozottunkhoz, előzetesen egyeztetve rendelkezésükre áll a foglalkoztató terem.

 

Köszönjük, hogy tájékoztatónkat elolvasta, további kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.

Az Otthon vezetősége